duminică, 26 octombrie 2008

Bal Bal Bal


Dupa o lunga si consistenta pauza de blogareala mi-am luat inima in dinti, am muscat puternic din ea, si-am hotarat sa scriu despre BAL. Un bal nu, cu printi si printese cu sange albastru ci Balul Bobocilor de la Colegiul National Mircea Cel Batran. Un bal fara rochii lungi, valuri de crinolina, corsete menite sa-si sufoce purtatoarele, un bal cu tocuri de 9 centimetrii, fuste scurte, rochii mulate pe corp, decolteuri proeminente.
Balul a insemnat debutul in societatea liceului, in jungla, a boboceilor de rata, de gasca, unii boboci de lei sau taurasi. Unii mai populari altii mai incognito au asteptat sa vada care o fi cea mai frumoasa bobocica cu ai ei bobocel cel mai pufos. Daca as fi avut mai multa minte mi-as fi amintit numele lor, doar ca nu ma prea ajuta memoria.
Dupa incoronare, multimea de mircisti s-a lasat in voia muzicii in asteptarea celebrilor Simplu, care nu vor sa para de loc simplii si ma intreb daca chiar au vrut sa creeze aceasta antiteza sau a fost doar o lipsa de inspiratie care s-a dovedit a parea originala.
Toate ca toate, muzica s-a propagat din difuzaoare iar tenesii mei cu sclipici s-au lasat in voia undelor.

Daca acest articol pare off topic e doar o parere. Scopul blogului este o incercare de folosire a limbajului pentru a reda sentimente si trairi.

sâmbătă, 18 octombrie 2008

Trebuia

Trebuia sa scriu despre durere. Trebuia sa scriu despre ranile sufletului meu. Trebuia...dar nu mai trebuie. Trebuia sa fiu eu, trebuiau sa fie plete in vant dar nu mai sunt. Imi era frica de realizarea lor si nu am spus asta nimanui, pentru ca nu le mai visam de mult. Trebuia sa ma simt eliberata cand am aflat ca era normal, ca simturile mele nu m-au inselat. Nu trebuia sa dau apa la soricei, pentru ca nu era continuarea buna, dar am dat. Trebuia sa uit si sa ma bucur de toate visele frumoase dar eu le-am plans ca s-au evaporat.

Trebuia sa iubesc iubirea, dar nu am reusit sa o vad niciodata.

Trebuia sa iert si am iertat, dar n-o sa stie niciodata ca a fost iertat, cum nu o sa stie nici ce am scris.

joi, 16 octombrie 2008

Cer

Iti daruiesc Cerul
Ti-l dau tie cu tot cu aerul din jurul meu, cu praful si moleculele de apa din nori.
Respira-l si miroase-l ca sa simti si tu fericirea mea.
Ti-am daruit noroiul din noi si din el, incearca si tu sa fii fericit cu el.

luni, 6 octombrie 2008

Nud


E gol in jur. Si asta face golul nud. Este un nud atat de frumos. Corpul se unduieste in semiumbra, intins pe un divan. E gol si el de parca golul ar fi esenta tuturor lucrurilor. E nud pentru ca doarme. Mirosul viselor sale nu ies din mintea si sufletul ei. Pare lipsit de viata si parerea ar fi siguranta fara miscarea aproape insesizabila a buclelor castanii. Buclele nu sunt goale. Ele pastreaza respiratia ei, se joaca cu ea, apoi ii dau drumul in lume, in lumea goala. Atat de goala incat trebuie umpluta cu mii si mii de bataia de inima si de respiratii.

vineri, 3 octombrie 2008

Furtuna

Furtună pe mare
Furtună în Soare
Furtună de vise
Furtuna se stinse

Furtuna aprinse
Miros de caise
Furtuna sarise
Din colturi ascunse

Subiectiv obiectiva, pasionata de hiperbole.


Ma simti cum iti intru pe sub piele? Ma recunosti? Daca ti-as spune ca m-am schimbat? As minti. Oare mai pot sa mint? Pe cine sa mint? Pe tine? M-am plictisit sa te mint. Nu faci altceva decat sa ma minti si tu, inapoi, si nu mai are nici un farmec. Nu mai cred in minciunile tale si nici tu in ale mele. Ma simti? Daca ar trebuii sa-ti spuna ceva privirea mea? Ar trebuii sa te faca sa ma simti... dar eu nu mai simt...simte-ma tu...

miercuri, 1 octombrie 2008

ERIBUI in doua lumi si cu capul in jos

Ca sa te vad bine, trebuie sa imi intorc lumea pe dos. Ca sa iti inteleg cuvintele, trebuie sa citesc propozitiile de la coada la cap, si sa amestec literele, aleatoriu. Cateodata ma intreb daca tu chiar intelegi ceea ce spui, si crezi in semnele tale. De fiecare data cand ne intalnim ma urc pe tavan si stau cu capul in jos. Asa imi este mai usor sa te inteleg. Caut sa fiu ceea ce esti tu, si de acceea incerc sa renunt la realitatea mea, si sa o adopt pe a ta. Mult timp am crezut ca daca devin tu, voi putea simti tot ceea ce simti, dar nu cred ca as fi reusit vreodata, poate doar intr-o imbratisare androgina.
Dupa toate incercarile mele, am aflat ca tu si eu suntem doua lumi vazute prin oglinzi de apa diferite.